Opštinsko veće

Plaćanje javnih površina u sedam zona

Na jutrošnjoj sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac, osim razmatranja dokumenata koji su se kasnije našli na sednici opštinskog parlamenta, većnici su se izjašnjavali i o nekoliko odluka koje su u isključivoj nadležnosti opštinske vlade. Članovi veća su podržali odluku o visina i načinu plaćanja nadoknade za korišćenje javnih površina koje su svrstane u sedam zona.

Prva zona obuhvata uži centar grada, u šestoj su svrstana naselja Moravac, Tešica, Prćilovica, Vakup, Glogovica i Kraljevo, dok sedma obuhvata sva ostala sela u opštini Aleksinac.

Većnici su dali saglasnost i na izmenu cenovnika radova na redovnom održavanju saobraćajnica, pa će sada efektivni sat rada vibrovaljka do 12 tona koštati 3.000 umesto ranijih 1.333 dinara. Ove radove izvodi Javno preduzeće za puteve i stambeno-komunalnu delatnost opštine Aleksinac.

Veće je dalo zeleno svetlo i cenovniku radova na redovnom održavanju ulica i atarskih puteva u mesnim zajednicama, koji su takođe povereni JP za puteve Aleksinac. Po ovom cenovniku efektivni rad grejdera i težeg buldožera iznosi po 5.000 dinara, dok popravka kolovoza nasipanjem šljunkom sa razastiranjem u sloju do 20 centimetara staje 1.238 dinara po metru kubnom. Mašinsko čišćenje putnih jarkova prosečno će koštati 223 dinara po dužinskom metru. Poznat je i cenovnik radova na popravci asfaltnih puteva i ulica u mesnim zajednicama, koji je takođe usvojen na današnjem zasedanju Opštinskog veća.

Opštinsko veće opštine Aleksinac podržalo je predlog da se sportska hala, stadion na Aleksinačkom Rudniku i još neki sportski objekti u gradu daju na korišćenje Sportsko rekreativnom centru Aleksinac „Srca”.

Od dokumenata na koja će konačnu reč dati Skupština opštine, većnici su se pozitivno izjasnili o amandmanima koje je odbornik Miodrag Veljković podneo na predlog poslovnika Skupštine opštine Aleksinac, kao i o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog lokalnog budžeta opštine.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + sixteen =