pešačka zona

Уређење главне улице поделило одборнике

Одборници Скупштине општине Алексинац данас су подржали први овогодишњи ребаланс буџета општине јер је надлежно министарство предложило да се за реконструкцију пешачке зоне не подиже кредит, како је првобитно планирано. За већи број опозиционих одборника, издвајање буџетских средстава за уређење центра града је непотребно трошење новца у ситуацији када није решена комунална инфраструктура, односно када су многе улице без канализације и асфалта. То је више пута за говорницом поновио и одборник из редова Демократске странке Србије Иван Димић.

Ivan Dimić
Одборник ДСС-а Иван Димић

‒ У три месеца од кад је донет буџет до сада смо изгубили 200 милиона динара прихода, тако испада по овом материјалу који смо добили данас. Пројекат уређења центра града није суманут уколико општина има пара, али ево сад разматрамо питање школа на територији општине Алексинац и колико пара недостаје, а 104 милиона наших буџетских пара без неких додатних инвестиција дајемо за уређење центра града. Значи за пољопривреду, запошљавање, школство нисмо дали ни пола онога што дајемо за поплочавање центра града. То могу да раде богате општине, ми смо једна од најнеразвијенијих општина у тој категорији и лудо је да таква општина ради овакав пројекат – рекао је у изјави за наш портал одборник Димић.

Председник општине Ненад Станковић

За разлику од опозиције, председник општине Ненад Станковић сматра да је неопходно уредити главну улицу јер је она, како је рекао, значајна за све становнике општине, а и за привлачење инвеститора.

‒ Пошто је буџет општине Алексинац један од ретких буџета у Србији који нема кредитно задужење наш план је био да подигнемо кредит у вредности од стотинак милиона динара на пет, шест година, који би се неосетно отплаћивао – објашњава први човек општине Ненад Станковић за Алпрес и додаје да се након разговора са министром финансија Синишом Малим дошло до закључка да у алексиначком буџету има новца за ту инвестицију и да није неопходно кредитно задужење. 

 

Он је појаснио да је ребаланс буџета на приходовној страни умањен за око 200 милиона динара јер је изостало кредитно задужење од 104 милиона, док министарство свој део од 74 милиона динара неће уплатити у буџет општине већ директно на рачун извођача радова. Председник Станковић је изричит да се овакав ребаланс буџета неће одразити на активности општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =