Opštinsko veće

Плаћање јавних површина у седам зона

На јутрошњој седници Општинског већа општине Алексинац, осим разматрања докумената који су се касније нашли на седници општинског парламента, већници су се изјашњавали и о неколико одлука које су у искључивој надлежности општинске владе. Чланови већа су подржали одлуку о висина и начину плаћања надокнаде за коришћење јавних површина које су сврстане у седам зона.

Прва зона обухвата ужи центар града, у шестој су сврстана насеља Моравац, Тешица, Прћиловица, Вакуп, Глоговица и Краљево, док седма обухвата сва остала села у општини Алексинац.

Већници су дали сагласност и на измену ценовника радова на редовном одржавању саобраћајница, па ће сада ефективни сат рада виброваљка до 12 тона коштати 3.000 уместо ранијих 1.333 динара. Ове радове изводи Јавно предузеће за путеве и стамбено-комуналну делатност општине Алексинац.

Веће је дало зелено светло и ценовнику радова на редовном одржавању улица и атарских путева у месним заједницама, који су такође поверени ЈП за путеве Алексинац. По овом ценовнику ефективни рад грејдера и тежег булдожера износи по 5.000 динара, док поправка коловоза насипањем шљунком са разастирањем у слоју до 20 центиметара стаје 1.238 динара по метру кубном. Машинско чишћење путних јаркова просечно ће коштати 223 динара по дужинском метру. Познат је и ценовник радова на поправци асфалтних путева и улица у месним заједницама, који је такође усвојен на данашњем заседању Општинског већа.

Општинско веће општине Алексинац подржало је предлог да се спортска хала, стадион на Алексиначком Руднику и још неки спортски објекти у граду дају на коришћење Спортско рекреативном центру Алексинац „Срца”.

Од докумената на која ће коначну реч дати Скупштина општине, већници су се позитивно изјаснили о амандманима које је одборник Миодраг Вељковић поднео на предлог пословника Скупштине општине Алексинац, као и о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног локалног буџета општине.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + twelve =