Savet za Saobraćaj

Петровдански вашар на новој локацији

Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац на јутрошњој седници донео је одлуку о затварању појединих улица од 12. до 14. јула, у време одржавања познатог Петровданског вашара. Ове године вашар ће се први пут одржати на новој локацији, у новоизграђеној улици иза објекта за мале спортове (Таш) и Градског фудбалског стадиона. У том периоду за саобраћај ће бити затворена поменута улица, од раскрснице са Улицом 7. јула до раскрснице са Спортском улицом.

Савет је прихватио и захтев Грађевинско-услужне радње „Тренд” из села Краљева, градитеља моста на водопропусту у Солунској улици у Житковцу, о затварању саобраћаја у зони радова. Почетак радова на овом објекту планиран је за 8. јул, а завршетак градње до 26. августа, па ће у том периоду саобраћај бити преусмерен на локалне бочне улице и праћен одговарајућом сигнализацијом.

Most Solunska ulica

Савет је на овој седници разматрао и стање саобраћаја на државном путу у делу од Житковца до Алексинца, као и на локалном путу Витковац-Житковац. Закључак је да се направи анализа свих дешавања у протеклом периоду на овим путним правцима, где је у последњих месец дана било тешких саобраћајних несрећа при којима су две жене смртно страдале.

Констатовано је да на овим деоницама има неколико црних тачака, које се односе на оштре кривине. 

Анализа би требало да садржи и предлог мера за побољшање безбедности саобраћаја на поменутим путевима. Када је реч о државном путу Житковац-Алексинац предлог мера на разматрање би био упућен и предузећу „Путеви Србије”, које управља поменутом деоницом.

Put

На адресу Савета стигао је и већи број примедби грађана и локалних одборника, којима се тражи да се уклоне нерегистрована и хаварисана возила са јавних површина. Одлучено је да захтев за обављање ових послова буде упућен општинском предузећу „Комуналне услуге”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =