Opozicioni odbornik Ivan Dimić: Građevine, samo građevine, a narod nam odlazi

Učestvujući u diskusiji povodom predloga izmene opštinskog budžeta za 2020. godinu, jedan od retkih opozicionih odbornika u ovom sazivu Skupštine opštine Aleksinac Ivan Dimić zamerio je aktuelnoj vlasti što se iz godine u godinu dešavaju slične stvari kada je u pitanju trošenje javnih para i finansiranje investicija.

On kaže da obično stradaju projekti koji nisu stigli da budu izvršeni i za koje nisu odrađene nabavke, jer je bilo nekih problema.

– Naravno za to nikad nema odgovornosti. Nešto se planira u toku godine, pa se onda i rebalansira, a onda dođemo na kraju godine i kažemo e nije ovaj projekat bilo moguće izvesti, ‘ajde da ga skidamo iz budžeta. To je neka stalna pojava i evo sad imamo tu situaciju da su neki projekti, za koje se procenjuje da neće biti izvedeni do kraja godine, brišu iz budžeta. I to neki, po mom mišljenju, vrlo važni projekti, pre svega ovi iz oblasti obrazovanja. Konverzija u gimnaziji i energetska efikasnost u tehničkoj školi. To su projekti koji su od velikog značaja, koji donose uštede u budućem periodu, a mi ih opet nismo uradili i opet smo ih ostavili negde po strani i pitanje je da li će biti realizovani i sledeće godine – kazao je Dimić za skupštinskom govornicom. 

On je ukazao prisutnim kolegama da je struktura rashoda u budžetu loša i da ne doprinosi razvoju sredine.

– Ono što nije dirano to su plate, potrošnja i na kraju smo imali situaciju da nam strada ono što nam obično strada, to su kultura i obrazovanje. Ovde sam više puta iznosio da otkad je ova vlast, proteklih osam godina, nismo imali strateški gotovo nijedan projekat koji je u vezi sa obrazovanjem i kulturom. Uglavnom se svodi na građevinu, građevinu i građevinu, kao da budžet ne može da se troši na nešto drugo osim na plate i građevinske radove. Drugo izgleda i ne znamo da radimo i onda imamo situaciju koju imamo. Čekamo popis sledeće godine koji će nam pokazati da je opština Aleksinac sada opština ispod 50 hiljada stanovnika. Bojim se drastično ispod 50 hiljada – konstatovao je, pored ostalog, u dužoj diskusiji o rebalansu budžeta odbornik Dimić, sa liste Grupe građana „Za bolju opštinu Aleksinac”, inače član DSS-a i nekadašnji čelnik aleksinačke lokalne samouprave. 

 

 

Jedan komentar

  1. To je zato što se građevine vide i AV družina se tako dodvorava narodu rečima vidite šta smo sve napravili mi radimo za narod. U svari je suprotno ali ko će ubediti starce da je tako. Ti si Dimiću dobar čovek ali to više nije bitno.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − eleven =