OO SNS: Domaćinsko poslovanje „Lipovcaˮ

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Aleksincu govorilo se o poslovanju Ustanove za odmor i rekreaciju dece „Lipovacˮ i doprinosu njenom uspešnom radu aleksinačke lokalne samouprave, u kojoj vlast vrše naprednjaci sa koalicionim partnerima.

Direktor Emilijan Milosavljević je nabrojao koje su sve aktivnosti preduzete od 2012. godine, nakon dolaska naprednjaka na čelo opštine, na poboljšanju infrastrukture u ovoj ustanovi.

‒ Kompletno su uređeni travnati sportski tereni, asfaltiran je deo prilaznog puta do objekta, urađena je letnja učionica i postavljen nov mobilijar ispred ustanove. Što se tiče radova u objektu, urađeno je novo centralno grejanje, zamenjena kompletna unutrašnja stolarija i ugrađen laminat, renoviran kuhinjski blok i učionice, nabavljen sitan inventar za redovno obavljanje delatnosti i zamenjen deo stare fasadne stolarije.

Milosavljević je još i kazao da je vrlo bitno za samo funkcionisanje ustanove to što je popunjenost kapaciteta iz godine u godinu sve veća.

‒ Ustanova beleži svake godine rast broja gostiju što dovodi do većih prihoda, a samim tim i većih uplata boravišnih taksi na račun opštine Aleksinac. O samom kvalitetu koji ustanova „Lipovacˮ pruža svojim gostima a posebno najmlađima, to jest deci, govore grupe koje godinama unazad dolaze. Posebno bih pomenuo grupu Fakulteta veterine u Beogradu, zatim Međunarodnu radionicu violine, dolazak Saveza izviđača Srbije, Crkvenog hora grada Zrenjanina, Planinarskog saveza Srbije, kao i forum „Čitalićaˮ ‒ ističe Milosavljević i dodaje da su im bitni i gosti manastira Sveti Stefan.

U Ustanovi „Lipovacˮ održavaju se i druge manifestacije. Prvi čovek ustanove u Lipovcu posebno ističe 22. Umetničku koloniju „Lipovacˮ, osmu umetničku koloniju Književnog kluba „Velimir Rajićˮ i sedmu umetničku koloniju Udruženja likovnih umetnika Aleksinca.

O saradnji Ustanove i lokalne samouprave direktor Milosavljević ima samo reči hvale.

‒ Ona je vrlo korektna i Opštinska uprava je našla model da u budžetu, koji je finansijski ograničen, nađe skromna, ali sasvim dovoljna sredstva za domaćinsko funkcionisanje ustanove. Ustanova će i u narednom periodu da redovno i normalno obavlja svoje aktivnosti – poručio je Milosavljević na kraju današnjeg obraćanja medijima.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × one =