OO SNS: Ambiciozni planovi direktora Dinića

Na današnjoj redovnoj konferenciji Opštinskog odbora SNS u Aleksincu direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Žitkovcu Milan Dinić, najavio je tri aktivnosti koje će se realizovati uz podršku lokalne samouprave i drugih državnih organa.

Dinić je najavio da će u centralnom objektu u Žitkovcu biti zamenjen deo stolarije u fiskulturnoj sali i tako će kompletna stolarija u školi biti nova. Predviđena je i zamena poda. Projekat energetske efikasnosti matične škole u Žitkovcu vredan 17 miliona dinara obuhvata i zamenu krova, fasade i oluka.

‒ Ono što je najbitnije i što će najviše interesovati roditelje budućih prvaka, odnosno učenika drugog razreda, to je produženi boravak,. Svesni smo, pretpostavljam po nekim podacima, da roditelji određeni broj dece upisuju u gradske škole iz razloga što nemaju gde da ih ostave nakon časova. Radi se projekat sanacije i adaptacije i za to imamo obećanje da ćemo u narednoj godini dobiti sredstva kako bi se sanirao i adaptirao prostor. I ako Bog da od prvog septembra da primimo prvu grupu u produženi boravak – naglasio je direktor Dinić. 

Direktor žitkovačke škole, kao jedno od dostignuća ustanove, istakao je i posedovanje fiskulturnih sala, kako u centralnoj školi tako i u pet isturenih odeljenja.

‒ Mi smo jedna od retkih škola u Srbiji gde svako izdvojeno odeljenje i matična škola imaju fiskulturnu salu u vrlo pristojnom stanju. 

Što se tiče informatičke opremljenosti same škole Dinić je naglasio da od pre neki dan svaka učionica u matičnoj školi i izdvojenim odeljenjima ima računar koji ima pristup internetu, što znači da je to 35 učionica i 35 računara.

‒ Pored toga škola poseduje i dva velika kabineta jedan sa 30 i jedan sa 10 računara, a u planu nam je da do kraja ove kalendarske godine napravimo još jedan informatički kabinet za 10 mesta koji bi koristili isključivo učenici od prvog do četvrtog razreda. Pričamo za matičnu školu, a to je sve u cilju pripreme onoga što ste čuli od ministra Šarčevića da će od naredne godine predmet ‘Od igračke do računara’ biti obavezan od prvog do četvrtog razreda ‒ pojasnio je prvi čovek škole u Žitkovcu. 

On se osvrnuo i na bezbednost u školi, pre svega u matičnoj, uz zaključak da je ona na veoma visokom nivou.

‒ Mi smo od prošle godine u opštini Aleksinac jedina škola koja je uvela zabrane izlaska iz školskog dvorišta. Sve potrebne uslove deca imaju unutar školskog dvorišta, tako da ono što je najbitnije i glavni cilj kojim sam se ja vodio to je da deca budu 100 posto bezbedna ‒ poručio je, pored ostalog, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Žitkovcu Milan Dinić na današnjoj redovnoj konferenciji za medije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Aleksincu. 

 

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × four =