ОО СНС: Амбициозни планови директора Динића

На данашњој редовној конференцији Општинског одбора СНС у Алексинцу директор Основне школе „Вук Караџић” у Житковцу Милан Динић, најавио је три активности које ће се реализовати уз подршку локалне самоуправе и других државних органа.

Динић је најавио да ће у централном објекту у Житковцу бити замењен део столарије у фискултурној сали и тако ће комплетна столарија у школи бити нова. Предвиђена је и замена пода. Пројекат енергетске ефикасности матичне школе у Житковцу вредан 17 милиона динара обухвата и замену крова, фасаде и олука.

‒ Оно што је најбитније и што ће највише интересовати родитеље будућих првака, односно ученика другог разреда, то је продужени боравак,. Свесни смо, претпостављам по неким подацима, да родитељи одређени број деце уписују у градске школе из разлога што немају где да их оставе након часова. Ради се пројекат санације и адаптације и за то имамо обећање да ћемо у наредној години добити средства како би се санирао и адаптирао простор. И ако Бог да од првог септембра да примимо прву групу у продужени боравак – нагласио је директор Динић. 

Директор житковачке школе, као једно од достигнућа установе, истакао је и поседовање фискултурних сала, како у централној школи тако и у пет истурених одељења.

‒ Ми смо једна од ретких школа у Србији где свако издвојено одељење и матична школа имају фискултурну салу у врло пристојном стању. 

Што се тиче информатичке опремљености саме школе Динић је нагласио да од пре неки дан свака учионица у матичној школи и издвојеним одељењима има рачунар који има приступ интернету, што значи да је то 35 учионица и 35 рачунара.

‒ Поред тога школа поседује и два велика кабинета један са 30 и један са 10 рачунара, а у плану нам је да до краја ове календарске године направимо још један информатички кабинет за 10 места који би користили искључиво ученици од првог до четвртог разреда. Причамо за матичну школу, а то је све у циљу припреме онога што сте чули од министра Шарчевића да ће од наредне године предмет ‘Од играчке до рачунара’ бити обавезан од првог до четвртог разреда ‒ појаснио је први човек школе у Житковцу. 

Он се осврнуо и на безбедност у школи, пре свега у матичној, уз закључак да је она на веома високом нивоу.

‒ Ми смо од прошле године у општини Алексинац једина школа која је увела забране изласка из школског дворишта. Све потребне услове деца имају унутар школског дворишта, тако да оно што је најбитније и главни циљ којим сам се ја водио то је да деца буду 100 посто безбедна ‒ поручио је, поред осталог, директор Основне школе „Вук Караџић” у Житковцу Милан Динић на данашњој редовној конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке у Алексинцу. 

 

Један коментар

  1. То је онај исти човек који се хвали да отпушта раднике? Браво директоре!!!!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =