Od srede podela đubriva

Nakon što je završen javni poziv za besplatnu isporuku 70 tona mineralnih đubriva KAN 27% za radove u zasadima voća za ovu godinu, na adresu Opštine Aleksinac javila su se ukupno 165 aleksinačka voćara. Kako jedno registrovano domaćinstvo najviše može da dobije 500 kilograma po hektaru i samo za jedan hektar prijavljenih površina pod voćem, na teritoriji naše opštine biće podeljeno ukupno 64 tone mineralnog đubriva.

Deo potrebne količine đubriva je stigao krajem prošle sedmice, a osatatak se očekuje danas ili sutra, pa Fond za razvoj poljoprivrede opštine Aleksinac, koji je nadležan za podelu, počeće sa deljenjem od srede, 28. novembra.

– Svi koji su konkurisali biće kontaktirani i moći će da preuzmu ćubrivo u magacinu Javnog preduzeća za puteve i javno komunalnu delatnost koji se nalazi u ulici Vase Nikolića bb. Mineralno đubrivo je proizvođača HIP Azotara Pančevo i pakovano je u džakovima od po 25 kilograma. Spiskovi su već pripremljeni i neće biti razmeravanja, jer smo količine zaokruživali na veće cifre – kažu nadležni u Fondu.

Inače, ovu donaciju aleksinačkim i voćarima u još 26 lokalnih samouprava obezbedila je Republika na osnovu zaključka Vlade o bespovratnoj isporuci.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × two =