pekarski

Od srede do petka „Pekarski dani” u Aleksincu

Četrnaesti „Pekarski dani”, trodnevna manifestacija koja je odavno dobila prefiks međunarodna i ove godine će biti ispunjeni brojnim aktivnostima koje su posvećene hlebu kao svetinji i simbolu vere, nade i izvoru života kao i jedinstvenim takmičenjem za izbor najlepšeg slavskog kolača.

„Pekarski daniˮ koje organizuje Poljoprivredna škola „Šumatovacˮ biće otvoreni u sredu, 16. oktobra, u 19 časova i trajaće do petka, 18. oktobra. Nakon svečanog otvaranja, glumci Gradskog pozorišta „Teatar 91” će u čast ove manifestacije odigrati predstavu „Zvezdana prašina”.

Drugi dan manifestacije biće u znaku izložbi i radionica, pa će posetioci imati priliku da vide savremeno i tradicionalno pekarstvo, nagrađene likovne i literarne radove kao i narodno stvaralaštvo, a na kraju programa da čuju Etno grupu „Niško Zone”.

U petak, poslednjeg dana, svi posetioci će moći da od 10 časova prisustvuju možda i najatraktivnijem delu manifestacije, izboru za najlepši slavski kolač, ali samo do 17 sati za kada je zakazano sečenje i osvećenje slavskog kolača.

I ovogodišnje „Pekarske daneˮ, između ostalih, podržali su lokalna samouprava, Centar za kulturu i umetnost, Biblioteka „Vuk Karadžićˮ i Gradsko pozorište „Teatar 91ˮ.

Jedan komentar

  1. dobar dan

    imam veliku molbu
    trazim pekara dusana Simonovica i ucenicu anitu Zlatanovic koji su odusevili publiku i ziriju sa slavskim kolacem, molim vas povezite me sa njima mozda na platformi facebooka ili na whats app podajte jima moj telefon 0041775241271 zeleo bi i ja da usavrsim tehniku pecenja slavskog kolaca, molim lepo za uslugu, brat mihajlo

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 2 =