Festival

Od „Električnog orgazma” do „Artan Lilija”: Besplatan program Al rok festa

Aleksinac će u periodu od 29. do poslednjeg dana avgusta biti prestonica roka u Srbiji, a na ovogodišnjem AL rok festu publika će imati prilike da čuje i irski zvuk i hip-hop muziku. Bend koji će ove godine svojim nastupom obeležiti festival u Aleksincu je svakako „Električni orgazam”.

Prema najvama organizatora, program je ove godine znatno bogatiji, a festival prerasta u ozbiljan muzički događaj, koji pored domaće ima potencijala da privuče i veliki broj gostiju sa strane. Prvi put, do sada jednodnevni, Al rok fest trajaće tri dana, a program će biti realizovan na više lokacija.

Uvodnog dana festivala, 29. avgusta, ljubitelji rokenrola u Aleksincu i njihovi gosti biće u prilici da u Domu omladine odgledaju projekciju dokumentarnog filma „Zaboravljeno vreme” o Peci Popoviću, doajenu rok novinarstva na ovim prostorima.

‒ Nakon projekcije filma, biće priređen razgovor sa autorom filma Milanom Nikodijevićem i sa Pecom Popovićem – poručuju organizatori iz aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost.

IV-Al-rock

U petak, 30. avgusta na platou ispred Doma kulture nastupiće alternativni rok sastav „Ljudi u glavi” i popularna hip-hop atrakcija „Kruševac geto”.

Završnog dana, 31. avgusta,  Al rok festa na stadionu za male sportove Taš publika će uživati u nastupima sastava „Ajriš stu of Sindidun” (Irish Stew of Sindidun), „Artan Lilija” i „Električnog orgazma”.

Ulaz za celokupni program festivala je besplatan, pa je to razlog više da nakon „Egzita”, „Nišvila”, „Zaječarske Gitarijade” i „Lav festa”, ljubitelji dobre festivalske svirke svrate i u grad na Moravici. Organizatori poručuju da se nadaju dolasku nekoliko hiljada posetilaca.

„Al rok fest” u Aleksincu je prvi put održan 2016. godine, kao deo nacionalnog „Srbija roks festivala”, nekadašnjeg beogradskog „Vračar roksa”. Od prošle godine, kada su nastupali „ZAA”, „Čovek bez sluha” i „Ortodoks kelts”, održava se kao samostalni „Al rok fest”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × one =