Недеља руског филма у Житковцу

Удружење стваралаца у култури „Завичај” из Житковца и Уметнички клуб „Расковник” из Смедерева организују у Житковцу „Недељу руског филма”. Од 26. до 31. августа под ведрим небом биће приказано шест остварења руске кинематографије.

Овај својеврсни фестивал отвориће ратна и историјска драма „Адмирал” (2008.) редитеља Андреја Кравчука, а потом ће уследити пројекције филмова „Острво” (2006.), „Елена” (2011.), „Поп” (2009.) и „Калина”(1973.). За сам крај, у суботу, 31. августа биће приказано остварење Глеба Панфилова „Романови – Царска породица” из 2000. године.

‒ Овај изузетан културни догађај уприличили смо поводом годишњице погибије руског добровољца, пуковника Николаја Николајевича Рајевског на Голом брду код Горњег Адровца а велике заслуге припадају Мирославу Болтресу који је био спона у успостављању добре сарадње „Завичаја” и „Расковника” – каже Драган Ристић из житковачког удружења „Завичај”.

Пројекције филмова биће одржане на летњој позорници иза амбуланте са почетком у 20 сати, а у случају кише у сали МЗ Житковац. Улаз је бесплатан.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 6 =