Festival

Од „Електричног оргазма” до „Артан Лилија”: Бесплатан програм Ал рок феста

Алексинац ће у периоду од 29. до последњег дана августа бити престоница рока у Србији, а на овогодишњем АЛ рок фесту публика ће имати прилике да чује и ирски звук и хип-хоп музику. Бенд који ће ове године својим наступом обележити фестивал у Алексинцу је свакако „Електрични оргазам”.

Према највама организатора, програм је ове године знатно богатији, а фестивал прераста у озбиљан музички догађај, који поред домаће има потенцијала да привуче и велики број гостију са стране. Први пут, до сада једнодневни, Ал рок фест трајаће три дана, а програм ће бити реализован на више локација.

Уводног дана фестивала, 29. августа, љубитељи рокенрола у Алексинцу и њихови гости биће у прилици да у Дому омладине одгледају пројекцију документарног филма „Заборављено време” о Пеци Поповићу, доајену рок новинарства на овим просторима.

‒ Након пројекције филма, биће приређен разговор са аутором филма Миланом Никодијевићем и са Пецом Поповићем – поручују организатори из алексиначког Центра за културу и уметност.

IV-Al-rock

У петак, 30. августа на платоу испред Дома културе наступиће алтернативни рок састав „Људи у глави” и популарна хип-хоп атракција „Крушевац гето”.

Завршног дана, 31. августа,  Ал рок феста на стадиону за мале спортове Таш публика ће уживати у наступима састава „Ајриш сту оф Синдидун” (Irish Stew of Sindidun), „Артан Лилија” и „Електричног оргазма”.

Улаз за целокупни програм фестивала је бесплатан, па је то разлог више да након „Егзита”, „Нишвила”, „Зајечарске Гитаријаде” и „Лав феста”, љубитељи добре фестивалске свирке сврате и у град на Моравици. Организатори поручују да се надају доласку неколико хиљада посетилаца.

„Ал рок фест” у Алексинцу је први пут одржан 2016. године, као део националног „Србија рокс фестивала”, некадашњег београдског „Врачар рокса”. Од прошле године, када су наступали „ЗАА”, „Човек без слуха” и „Ортодокс келтс”, одржава се као самостални „Ал рок фест”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × five =