Svetski dan energetske efikasnosti

Obeležen Međunarodni dan energetske efikasnosti

Nagrađivanjem najboljih učeničkih radova na temu energetske efikasnosti i takmičenjem u edukativno-zabavnoj igri „Igraj za energiju” danas je u Domu omladine obeležen 5. mart – Međunarodni dan energetske efikasnosti. Obeležavanje ovog svetskog datuma organizovala je lokalna samouprava uz podršku Centra za kulturu i umetnost i Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđevićˮ.

O neophodnosti uštede energije najmlađi sugrađani, učenici aleksinačkih škola, poslali su kroz likovne radove i zanimljivo obojene obeleživače za knjige. Najbolje likovne radove imale su Mila Ranđelović, Milica Barjaktarević i Lola Veljković, učenice IV1 razreda Osnovne škole „Ljupče Nikolićˮ iz Aleksinca. Tri najbolja likovna rada iskorišćena su u kreiranju zanimljivih kalendara za ovu godinu.

Svetski dan energetske efikasnosti

Najbolje bukmarkere izradili su učenici Osnovne škole „Aca Sinadinovićˮ iz Loćike, učenik trećeg razreda isturenog odeljenja iz Grejača Pavle Nedeljković, Vladen Ivanović, učenik drugog razreda iz Loćike i Filip Krstić, učenik trećeg razreda iz Tešice. Svi likovni radovi i obeleživači za knjige izloženi su u centralnom holu Doma kulture.

Na kraju su ćaci osnovnih škola iz Žitkovca, Aleksinačkog Rudnika, Loćike i Osnovne škole „Ljupče Nikolićˮ odmerili svoje znanje o energetskoj efikasnosti kroz društvenu igru „Igraj za energijuˮ.

Iako su svi đaci pokazali da poseduju određeno znanje iz ove oblasti, u kategoriji od 1. do 4. razreda bili su učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmajˮ sa Aleksinačkog Rudnika, dok su u kategoriji od 5. do 8. razreda bili učenici Osnovne škole „Vuk Karadžićˮ iz Žitkovca.

Današnje obeležavanje Međunarodnog dana energetske efikasnosti obogatio je i nastup učenika muzičke škole „Vladimir Đorđević”.

Svetski dan energetske efikasnosti

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + 7 =