Svetski dan energetske efikasnosti

Обележен Међународни дан енергетске ефикасности

Награђивањем најбољих ученичких радова на тему енергетске ефикасности и такмичењем у едукативно-забавној игри „Играј за енергију” данас је у Дому омладине обележен 5. март – Међународни дан енергетске ефикасности. Обележавање овог светског датума организовала је локална самоуправа уз подршку Центра за културу и уметност и Основне музичке школе „Владимир Ђорђевићˮ.

О неопходности уштеде енергије најмлађи суграђани, ученици алексиначких школа, послали су кроз ликовне радове и занимљиво обојене обележиваче за књиге. Најбоље ликовне радове имале су Мила Ранђеловић, Милица Барјактаревић и Лола Вељковић, ученице IV1 разреда Основне школе „Љупче Николићˮ из Алексинца. Три најбоља ликовна рада искоришћена су у креирању занимљивих календара за ову годину.

Svetski dan energetske efikasnosti

Најбоље букмаркере израдили су ученици Основне школе „Аца Синадиновићˮ из Лоћике, ученик трећег разреда истуреног одељења из Грејача Павле Недељковић, Владен Ивановић, ученик другог разреда из Лоћике и Филип Крстић, ученик трећег разреда из Тешице. Сви ликовни радови и обележивачи за књиге изложени су у централном холу Дома културе.

На крају су ћаци основних школа из Житковца, Алексиначког Рудника, Лоћике и Основне школе „Љупче Николићˮ одмерили своје знање о енергетској ефикасности кроз друштвену игру „Играј за енергијуˮ.

Иако су сви ђаци показали да поседују одређено знање из ове области, у категорији од 1. до 4. разреда били су ученици Основне школе „Јован Јовановић Змајˮ са Алексиначког Рудника, док су у категорији од 5. до 8. разреда били ученици Основне школе „Вук Караџићˮ из Житковца.

Данашње обележавање Међународног дана енергетске ефикасности обогатио је и наступ ученика музичке школе „Владимир Ђорђевић”.

Svetski dan energetske efikasnosti

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =