Novine u obnovi poljoprivrednog gazdinstva

Poljoprivredno savetodavne i stručne službe i jedinice Uprave za trezor podsećaju poljoprivredne proizvođače da je u 2019. godini potrebno izvršiti obnovu i registraciju poljoprivrednih gazdinstava na osnovu donetog pravilnika od strane Ministarstva za poljoprivredu. Obnova poljoprivrednih gazdinstava vršiće se od 1. marta do 30. aprila ove godine.

Za razliku od prošle i pretprošle godine kada je obnova bila automatska, ove godine nosioci poljoprivrednih gazdinstava moraće da posete Upravu za trezor i na šalteru ove ustanove potvrde aktivan status. Ranijih godina nosioci poljoprivrednih gazdinstava dokumentaciju su dobijali na kućnu adresu uz pismo-obaveštenje o načinu obnove. Za 2019. godinu obnovu i registraciju će morati lično da obave na šalterima Uprave za trezor gde će i podizati potrebnu dokumentaciju.

Takođe, u Pravilniku o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva ima novih izmena. Pored dosadašnjih obaveza, poljoprivredno gazdinstvo je u obavezi da prijavi sve katastarske parcele zemljišta na kojima obavlja proizvodnju. U slučaju da ne prijavi sve parcele, poljoprivredno gazdinstvo prelazi u pasivan status i gubi pravo na podsticaje.

 

7 komentara

  1. Da li zaposleni na neodređeno može da registruje poljoprivredno gazdintvo tj da bude nosilac poljoprivrednog gazdinstva ( fizičko lice)?

    1. I zaposleni i nezaposleni podjednako imaju pravo na registraciju poljoprivrednog gazdinstva, bilo kao nosilac ili clan svejedno. Slobodno registrujte.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen + three =