Новине у обнови пољопривредног газдинства

Пољопривредно саветодавне и стручне службе и јединице Управе за трезор подсећају пољопривредне произвођаче да је у 2019. години потребно извршити обнову и регистрацију пољопривредних газдинстава на основу донетог правилника од стране Министарства за пољопривреду. Обнова пољопривредних газдинстава вршиће се од 1. марта до 30. априла ове године.

За разлику од прошле и претпрошле године када је обнова била аутоматска, ове године носиоци пољопривредних газдинстава мораће да посете Управу за трезор и на шалтеру ове установе потврде активан статус. Ранијих година носиоци пољопривредних газдинстава документацију су добијали на кућну адресу уз писмо-обавештење о начину обнове. За 2019. годину обнову и регистрацију ће морати лично да обаве на шалтерима Управе за трезор где ће и подизати потребну документацију.

Такође, у Правилнику о упису у Регистар пољопривредних газдинстава и обнови регистрације, као и о условима за пасиван статус пољопривредног газдинства има нових измена. Поред досадашњих обавеза, пољопривредно газдинство је у обавези да пријави све катастарске парцеле земљишта на којима обавља производњу. У случају да не пријави све парцеле, пољопривредно газдинство прелази у пасиван статус и губи право на подстицаје.

 

11 коментара

 1. Da li zaposleni na neodređeno može da registruje poljoprivredno gazdintvo tj da bude nosilac poljoprivrednog gazdinstva ( fizičko lice)?

  1. I zaposleni i nezaposleni podjednako imaju pravo na registraciju poljoprivrednog gazdinstva, bilo kao nosilac ili clan svejedno. Slobodno registrujte.

  1. Поштовани, за те информације најбоље је да се обратите у Управи за трезор, бивши СДК.

 2. Na salteru trezora sam dobio informaciju da i ove godine ne treba nista da obnavljam…dok na svim obavestenjima pise da treba..pa trenutno sam kao i vecina poljoprivrenika zbunjen i ne znam sta da radim i kome da verujem…ako se nadje neko ko zaista zna o cemu se ovde radi…molim da pomogne i da bilo kakvu korisnu informaciju…Hvala!!

 3. Pozdrav. Interesuje me da li moram da uplacujem Pio i zdravstveno ukoliko sam zaposlen a ako je odgovor da koliko i šta? Unapred zahvalan

 4. U gazdinstvu mi nema nikakvih promena u odnosu na onda kad su mi stizali obrasci za obnavljanje registracije.
  Molim vas, da li trebam da obnavljam registraciju?
  Hvala lepo.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + sixteen =