put

Јефтина со – неслана со?

Локални путни правци у појединим деловима општине Алексинац, нарочито тамо где је било више падавина, и даље су покривени снегом и ледом, па је возачима потребно право умеће да савладају све те препреке. И поред чињенице да су путари редовно обилазили ове правце и посипали их сољу и ризлом, резултати су скромни јер се на коловозу задржао дебљи слој снега и леда. Возачи који долазе из правца Јаковља и Каменице, као и из Витковца кажу да висина снега и леда у јутарњим сатима закачиње делове аутомобила и прети да их оштети.

Према нашим незваничним информацијама, у протеклих неколико дана на овим правцима бачено је скоро 40 тона ризле и соли, што нажалост возачима није било много од користи. Иначе, од почетка падавина на општинским путним правцима алексначки путари посипали су око сто тона мешавине ризле и соли.

Погледајте: Ризла омела чишћење (ОВДЕ)

Због чињенице да се поједини путни правци налазе у стању, које можете видети и на нашим фотографијама, надлежне службе у нашој општини јутрос су одржале састанак договоривши да одређена комисија обиђе те путне деонице и покуша да установи због чега предузете мере нису биле делотворне.

put

Према неким нашим изворима, очекује се да се набављена со пошаље на додатну анализу како би се установило да ли је у складу са атестом који поседује. Иако се за сада ништа са сигурношћу не може рећи, ипак постоји могућност да материјал који је набављен за посипање не одговара потребном квалитету.

Добављач, односно предузеће које одржава путне правце, према неким нашим сазнањима дужно је да прихвати најјефтинију понуду, наравно уз одговарајући атест производа. Да ли је овог пута јефтина со била и „неслана” питање је на које ћемо у наредним данима добити одговоре. Дотле ће вероватно, ако узмемо у обзир најаве метеоролога о високим температурама, снег ипак отопити јануарско сунце.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 6 =