Vaučeri za sportsku opremu

Novi sportski rekviziti za aleksinačka sela i škole

Na svečanosti upriličenoj u sali Skupštine opštine Alksinac danas su predstavnicima nekoliko aleksinačkih škola i mesnih zajednica uručeni vaučeri za sportsku opremu i rekvizite, kao poklon lokalne Kancelarije za mlade i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Nove lopte, košarkaške table i odbojkaške mreže ubuduće će biti na raspolaganju mladima iz Aleksinca, Aleksinačkog Rudnika, Žitkovca, Lužana, Prćilovice, Malog Drenovca, Vitkovca, Koprivnice i Bovna.

‒ Kao i svake godine obezbedili smo opremu za mesne zajednice. Novina ove godine je da smo obezbedili košarkaške table od pleksiglasa i za naše osnovne i srednje škole koje poseduju fiskulturne sale. Opremu je dobilo pet škola i sedam mesnih zajednica. Cilj ovog našeg projekta je da obezbedimo što bolje i kvalitetnije uslove mladima u ruralnim sredinama i osnovcima i srednjoškolcima za bavljenje sportom ‒ rekao je koordinator Kancelarije za mlade opštine Aleksinac, Stefan Đurić. 

Vaučeri za sportsku opremu

Deo sredstava za nabavku ovih sportskih rekvizita obezbeđen je od strane Ministarstva omladine i sporta u sklopu sprovođenja politike na lokalu, a deo sredstava obezbedila je i lokalna samouprava.

‒ Nadam se da će u budućnosti biti više para odnosno da ćemo moći da obezbedimo više opreme i da će svi moći da kompletiraju svoja igrališta, odnosno da dobiju neke nove sportske rekvizite – rekao je zamenik predsednika opštine Čedomir Rakić, koji je uručio vaučere. 

Table i obruče od pleksiglasa dobile su osnovne škole „Ljupče Nikolić” i „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca, „Vuk Karadžić” iz Žitkovca i „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika, kao i Aleksinačka gimnazija. Košarkaške table dobile su mesne zajednice Lužane, Prćilovica, Mali Drenovac, Vitkovac i Koprivnica, košarkaške lopte Žitkovac, a Bovan mrežu za odbojku.

Vaučeri za sportsku opremu

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 4 =