Semafor

Novi semafor pišti – stari ne svetli

Aleksinac je na raskrsnici ulica Dušana Trivunca i Momčila Popovića dobio novi savremeni semafor. Pre nekoliko dana na ovom mestu ugrađen je prvi semafor u gradu sa zvučnom signalizacijom za slepa i slabovida lica. Za sada novi digitalni semafor funkcioniše, mada pojedini građani smatraju da treba pojačati ton zvučnog upozorenja.

Da je investicija uspešno završena naglašava i Novica Drgičević, načelnik komunalnih delatnosti u Opštinskoj upravi u izjavi za naš sajt.

Semafor
Raskrsnica ispred Doma kulture: Prvi semafor sa zvučnom signalizacijom

̶ To su radovi izvedeni u okviru tekućeg održavanja i finansirani su iz budžeta. Izvođač je ‘Laterna kontrol’ firma iz Beograda. Vrednost radova je oko 598 hiljada dinara – kaže Dragičević. 

Drugi semafor, koji je na raskrsnici ulica Momčila Popovića i 7. jula je proteklog vikenda stradao. Kako nam je objašnjeno, njegova elektronika je pokazala da ima problema sa napajanjem, odnosno da mrežni napon „nije u dozvoljenim granicama” i zbog toga je ispao iz sistema.

Semafor
Na rasksrnici pored gradske apoteke semafori u kvaru već nekoliko dana

̶ Serviseri su dolazili, skinuli su vip ploče i odneli na servis u njihovoj firmi. Obećali su da će to popraviti za par dana i vrlo brzo očekujemo da se taj deo vrati i semafor pusti u rad – objašnjava Dragičević. 

On je još i kazao da je sistem programiran kada dođe do ispadanja da se sam aktivira i da počne da funkcioniše. Očigledno da je u tim pokošajima došlo do oštećenja u elektronici, odnosno u žargonu kazano „crk’o”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × five =