Nove veštine uz dobru energiju i raspoloženje

U Lipovcu je završio rad Sportsko-trenažni džudo kamp koji je okupio 60 polaznika iz džudo klubova u Nišu, Smederevu i Aleksincu. Treninzi tri puta dnevno, dobra energija i raspoloženje, poseta obližnjem srednjevekovnom manastiru Sveti Stefan i uspon na Leskovik − deo su programa kampa koji je radio od 23. do 29. avgusta u Ustanovi za odmor i rekreaciju dece „Lipovac”.

− Prezadovoljni smo uslovima za rad koje smo dobili od naših domaćina − kaže za naš portal Bojana Stanković, trener Džudo kluba „Aleksinac” i organizator kampa. – Imali smo tri treninga svakog dana – jutarnji trening napolju i dva treninga u sali na strunjačama. Prvi trening trebalo je da podigne fizičku, a drugi tehničko-taktičku pripremljenost mladih džudista za takmičenja koja ih očekuju, dok je večernji trening bio rezervisan za borbe − dodaje naša sagovornica.

Za stručno-pedagoški rad sa polaznicima angažovanii su iskusni treneri: Vlada Penkov, Slobodan Ležajić i Branislav Ignjatović iz Niša, Zoran i Goran Ivanoić iz Smedereva i Bojana Stanković iz Aleksinca. Treninge starijih pionira i kadeta vodila su dvojica trenera, Uroš Kostadinović, nekadašnji reprezentativac Srbije i Dragan Spasić, nekadašnji trener državne reprezentacije.

Sportsko-trenažni kamp, treći po redu, organizovao je Džudo klub „Aleksinac”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − eighteen =