vakcina

Nema više vakcina protiv gripa u Domu zdravlja: Dato skoro 1500 doza

Ove godine u aleksinačkom Domu zdravlja dato je skoro 50% više vakcina od planiranog broja. Primarno je planirano 1000 doza, a zbog povećanog interesovanja je nabavljeno još 490 i sve doze su ordinirane, tako da trenutno nema više vakcina protiv gripa. U Domu zdravlja Aleksinac kažu da su trebovali još 120 doza, ali nema naznaka kada će i da li će biti isporučene. U ovoj aleksinačkoj instituciji, kako navode, čekaju odgovor iz nadležnog Instituta za javno zdravlje, jer se vakcine mogu dobiti samo preraspodelom vakcina iz ustanova u kojima ih još ima na raspolaganju, ako ih ima.

U slučaju da građani privatno kupe vakcinu i donesu, u Domu zdravlja je zabranjeno da se takve vakcine daju, kaže nam direktor Rodoljub Živadinović.

Godinama unazad u Domu zdravlja Aleksinac, i pored svih apela da, pre svega, hronični bolesnici prime vakcinu protiv gripa zbog visokog rizika, godišnje se davalo svega 900-1100 doza vakcina, navode u ovoj ustanovi i dodaju da je pre „velike sulude medijske hajke” protiv vakcina, davano po 2000 doza.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 2 =