vakcina

Нема више вакцина против грипа у Дому здравља: Дато скоро 1500 доза

Ове године у алексиначком Дому здравља дато је скоро 50% више вакцина од планираног броја. Примарно је планирано 1000 доза, а због повећаног интересовања је набављено још 490 и све дозе су ординиране, тако да тренутно нема више вакцина против грипа. У Дому здравља Алексинац кажу да су требовали још 120 доза, али нема назнака када ће и да ли ће бити испоручене. У овој алексиначкој институцији, како наводе, чекају одговор из надлежног Института за јавно здравље, јер се вакцине могу добити само прерасподелом вакцина из установа у којима их још има на располагању, ако их има.

У случају да грађани приватно купе вакцину и донесу, у Дому здравља је забрањено да се такве вакцине дају, каже нам директор Родољуб Живадиновић.

Годинама уназад у Дому здравља Алексинац, и поред свих апела да, пре свега, хронични болесници приме вакцину против грипа због високог ризика, годишње се давало свега 900-1100 доза вакцина, наводе у овој установи и додају да је пре „велике сулуде медијске хајке” против вакцина, давано по 2000 доза.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 5 =