Naslovna - ruske knjige

НИС донирао књиге Алексиначкој гимназији

Библиотека Алексиначке гимназије од данас је богатија за више од стотину уџбеника и стручне литературе на руском језику коју ће пре свега користити ученици билингвалног српско-руског одељења. Књиге су обезбедили запослени НИС-а који су се одазвали позиву „Клуба волонтера”.

− Још једном бих да се захвалим компанији НИС на огромној подршци коју имамо последњих шест година. Све је почело 2014. године у оквиру пројекта ‘Енергија знања’, отварањем учионице за информатику која је сада кабинет за руски језик. Такође, од 2015. па до сада остварили смо многе заједничке пројекте. Компанија НИС нам помаже да унапредимо нашу наставу, а овај пројекат само ће још више допринети унапређењу наставе руског језика у Алексиначкој гимназији − подсетила је директорка Алексиначке гимназије Данијела Вељковић на сарадњу са овом компанијом приликом отварања свечаности уприличене у част гостију, волонтера из НИС-а. 

Присутнима се овом приликом обратила и представница „Клуба волонтера” НИС-а Јована Поповић која је истакла да компанија посебну пажњу поклања развоју образовања на локалном нивоу и доприноси побољшању квалитета образовања младих.

− Овде смо данас да обележимо успешан крај волонтерске акције размене литературе између Српског центра у Нижњем Новгороду и Алексиначке гимназије. Драго ми је да смо били посредници у овој дивној акцији и уверени смо да ће књиге које су данас пристигле у Алексинац продубити знање руског језика, како билингвалног одељења, али и свих других ђака који буду желели да стекну шире знање на руском језику. Такође, уверена сам да је ово само још једна станица и да наши успешни пројекти тек треба да се наставе − додала је Поповић. 

Волонтерска акција под називом „Дарујемо књиге деци за учење српског и руског језика” организована је поводом десет година пословања Гаспром њефта у Србији. Поред књига на руском језику које су стигле у Алексинац, прикупљена је и литература на српском која је „отпутовала” у Русију Српском центру при Универзитету „Лобочевски”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − eleven =