Pruga

Nastavljaju se radovi na pružnim prelazima

„Infrastruktura železnice Srbije” nastaviće i u maju sa izvođenjem radova na uređenju pružnih prelaza u opštini Aleksinac. U prošlom mesecu radnici ovog preduzeća su zamenili betonske ploče i pragove na levom koloseku pruge kod prvog prelaza u Vitkovcu iz pravca Đunisa.

Isti poslovi biće urađeni i na desnom koloseku i ti radovi su zakazani za 28. maj, kada će od 7 do 19 časova biti zatvoren za saobraćaj deo puta od Đunisa do Vitkovca. U tom periodu saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima, pa se vozači upozoravaju da obrate pažnju na saobraćajnu signalizaciju, koja će ukazivati na otvorene pravce kretanja. Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac je podržao radove na ovom pružnom prelazu i preporučio nadležnim organima da izdaju odgovarajuća rešenja o privremenom zatvaranju pomenute deonice.

Savet

Savet je podržao i inicijativu za izradu odluke o putnim pravcima u opštini Aleksinac, koji se poklapaju sa državnim putevima, što će u budućnosti omogućiti njihovo kvalitetnije održavanje.
Na jutrošnjoj sednici članovi Saveta još jednom su pozvali roditelje da konkurišu za besplatna auto-sedišta putem opštinskog javnog poziva koji traje do 24. maja.

Aleksinački Savet za bezbednost saobraćaja u okviru kampanje za bezbedniji saobraćaj danas organizuje dva predavanja za maturante i ona će biti održana u Aleksinačkoj gimnaziji i Poljoprivrednoj školi „Šumatovac”, a pod nazivom „Na maturu bez automobila”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − two =