Pruga

Настављају се радови на пружним прелазима

„Инфраструктура железнице Србије” наставиће и у мају са извођењем радова на уређењу пружних прелаза у општини Алексинац. У прошлом месецу радници овог предузећа су заменили бетонске плоче и прагове на левом колосеку пруге код првог прелаза у Витковцу из правца Ђуниса.

Исти послови биће урађени и на десном колосеку и ти радови су заказани за 28. мај, када ће од 7 до 19 часова бити затворен за саобраћај део пута од Ђуниса до Витковца. У том периоду саобраћај ће се одвијати алтернативним правцима, па се возачи упозоравају да обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију, која ће указивати на отворене правце кретања. Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац је подржао радове на овом пружном прелазу и препоручио надлежним органима да издају одговарајућа решења о привременом затварању поменуте деонице.

Savet

Савет је подржао и иницијативу за израду одлуке о путним правцима у општини Алексинац, који се поклапају са државним путевима, што ће у будућности омогућити њихово квалитетније одржавање.
На јутрошњој седници чланови Савета још једном су позвали родитеље да конкуришу за бесплатна ауто-седишта путем општинског јавног позива који траје до 24. маја.

Алексиначки Савет за безбедност саобраћаја у оквиру кампање за безбеднији саобраћај данас организује два предавања за матуранте и она ће бити одржана у Алексиначкој гимназији и Пољопривредној школи „Шуматовац”, а под називом „На матуру без аутомобила”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 12 =