LJUPČE

Nakon prvaka, akcije za traktoriste i maturante

Nakon Mozgova i Aleksinačkog Rudnika, edukativne akcije lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja održane su i u školama u Žitkovcu, Trnjanu i Aleksincu.

TRNJANE Prvaci iz ovih škola su dobili fluorescentne prsluke i publikaciju „Pažljivkov pravilnik o saobraćaju”, a sa pravilima o bezbednom prelasku ulice upoznati su na poligonima, dok su žitkovački prvenci bili u prilici da pogledaju tri animirana edukativna filma sa Pažljivkom kao glavnim junakom.

Član Saveta za bezbednost saobraćaja u opštini Aleksinac Nikola Stevanović današnju akciju ocenjuje veoma uspešnom jer su đaci pažljivo pratili predavanja i pokazali zavidno znanje o saobraćajnim propisima. Akcija se nastavlja naredne nedelje kada će obuke za đake prvake biti održane u školama u Tešici, Katunu i aleksinačkoj školi „Vožd Karađorđe”.

Nikola Pored obuke đaka prvaka kao najugroženije kategorije u saobraćaju, Savet za bezbednost saobraćaja planira i akcije posvećene drugim učesnicima u saobraćaju.

‒ U martu ćemo imati akciju za vozače traktora i priključnih mašina kojima ćemo deliti table za označavanje sporih vozila i žuta rotaciona svetla ‒ kaže Nikola Stevanović.

Tokom aprila za učenike završnih godina Aleksinačke gimnazije i Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević” biće održana predavanja „Bez alkohola na maturu” koja imaju za cilj da se maturanti podstaknu da zbog očekivane konzumacije alkohola na maturskoj večeri ne upravljaju automobilom.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + 15 =