Dan opštine

Najzaslužnijima priznanja za Dan opštine

Današnjoj tradicionalnoj svečanoj akademiji povodom 5. juna Dana opštine Aleksinac, između ostalih, prisustvovali su i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Zoran Kasalović, načelnica Nišavskog Upravnog okruga Dragana Sotirovski, delegacije zbratimljenih i prijateljskih opština Zagorja ob Savi (Slovenija), Hisar (Bugarska), Probištip (Severna Makedonija) i Bileća (Republika Srpska), kao i predstavnici Policijske uprave Niš, Žandarmerije i Centra ministarstva odbrane u Nišu. Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković je obavestio prisutne da su lokalni izbori u Grčkoj, sprečili da u Aleksinac dođu i delegacije opština Lavrio i Kozani.

Dan opštine

‒ Pošto na video bimu idu fotografije onoga što je urađeno na teritoriji aleksinačke opštine u proteklom periodu nema potrebe da objašnjavam, jer slike govore više od reči. Mogu samo da kažem da je ovo najvažniji i finansijski najvredniji deo onoga što je izgrađeno u protekloj godini. Mi imamo dobre i ozbiljne planove i za narednu godinu, imamo dobru saradnju sa pre svega finansijerima koji imaju veze sa Evropskom unijom, EU Pro, i ministarstvima koja mogu da nam obezbede značajna sredstva za pojedine investicije – rekao je u svom pozdravnom govoru predsednik opštine Nenad Stanković i naglasio da je jedna od većih investicija uređenje pešačke zone u glavnoj ulici. 

Za postignute uspehe u svojim oblastima pojedincima i organizacijama uručena su opštinska priznanja. Na listi onih koji su ove godine dobili Pohvalu opštine, našli su se Udruženje građana „Radinost” iz Aleksinca, Osnovna škola „Vuk Karadžić u Žitkovcu”, Savez za školski sport Aleksinac i Košarkaški klub „Napredak”.

‒ Za nas je ovo veliko priznanje koje nam puno znači i koje na neki način obavezuje da i dalje nastavimo sa ovakvim radom i uspesima – rekao je za naš sajt predsednik KK „Napredak”, Nenad Stojković. 

Dan opštine

Četvoročlana grupa autora knjige „Zdravstvo u Aleksincu i okolini 1836 – 2018” i „Lokalna samouprava u Aleksincu i okolini 1832 – 2018” dobila je pohvalu za doprinos iz oblasti istorije. U grupi autora bili su profesori istorije Zoran Stevanović i Milan Petrović, Siniša Golubović i neuropsihijatar dr Slobodan Petrović Cobi. Nosilac ovog priznanja za doprinos u oblasti privrede, pripalo je EU PRO, razvojnom programu Evropske Unije i Vlade Švajcarske. Za doprinos u oblasti kulture pohvala je dodeljena Dens studiju „Ronde”.

Dan opštine

Nagrade koja podrazumevaju novčani deo od 30.000 dinara, dobili su Katarina Stojadinović, učenica Osnovne škole „Ljupče Nikolić” i aleksinačke muzičke škole, Aleksa Stanković, takođe uspešan đak muzičke škole u Aleksincu i Stana Stefanović, koja je dobrovoljno dala krv 63 puta.

‒ Puni su mi duša i srce i ovo priznanje mi mnogo znači. Rano sam počela da dajem krv, ali sa prekidima. Kako sam došla u Aleksinac, poslednjih deset godina, redovno se odazivam akcijama i nadam se da ću dostići cifru od 1oo davanja, naravno ako mi zdravlje i godine to dozvole – rekla je nakon dobijanja priznanja Stana Stefanović. 

Povelja, najveće priznanje opštine ove godine nije dodeljena.

U muzičkom delu akademije nastupili su prof. dr Marina Gavrilović, KUD „Bukovik” iz Mozgova i Gradski orkestar Aleksinac.

Dan opštine

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − seven =