Dan opštine

Најзаслужнијима признања за Дан општине

Данашњој традиционалној свечаној академији поводом 5. јуна Дана општине Алексинац, између осталих, присуствовали су и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Зоран Касаловић, начелница Нишавског Управног округа Драгана Сотировски, делегације збратимљених и пријатељских општина Загорја об Сави (Словенија), Хисар (Бугарска), Пробиштип (Северна Македонија) и Билећа (Република Српска), као и представници Полицијске управе Ниш, Жандармерије и Центра министарства одбране у Нишу. Председник општине Алексинац Ненад Станковић је обавестио присутне да су локални избори у Грчкој, спречили да у Алексинац дођу и делегације општина Лаврио и Козани.

Dan opštine

‒ Пошто на видео биму иду фотографије онога што је урађено на територији алексиначке општине у протеклом периоду нема потребе да објашњавам, јер слике говоре више од речи. Могу само да кажем да је ово најважнији и финансијски највреднији део онога што је изграђено у протеклој години. Ми имамо добре и озбиљне планове и за наредну годину, имамо добру сарадњу са пре свега финансијерима који имају везе са Европском унијом, ЕУ Про, и министарствима која могу да нам обезбеде значајна средства за поједине инвестиције – рекао је у свом поздравном говору председник општине Ненад Станковић и нагласио да је једна од већих инвестиција уређење пешачке зоне у главној улици. 

За постигнуте успехе у својим областима појединцима и организацијама уручена су општинска признања. На листи оних који су ове године добили Похвалу општине, нашли су се Удружење грађана „Радиност” из Алексинца, Основна школа „Вук Караџић у Житковцу”, Савез за школски спорт Алексинац и Кошаркашки клуб „Напредак”.

‒ За нас је ово велико признање које нам пуно значи и које на неки начин обавезује да и даље наставимо са оваквим радом и успесима – рекао је за наш сајт председник КК „Напредак”, Ненад Стојковић. 

Dan opštine

Четворочлана група аутора књиге „Здравство у Алексинцу и околини 1836 – 2018” и „Локална самоуправа у Алексинцу и околини 1832 – 2018” добила је похвалу за допринос из области историје. У групи аутора били су професори историје Зоран Стевановић и Милан Петровић, Синиша Голубовић и неуропсихијатар др Слободан Петровић Цоби. Носилац овог признања за допринос у области привреде, припало је ЕУ ПРО, развојном програму Европске Уније и Владе Швајцарске. Зa допринос у области културе похвала је додељена Денс студију „Ронде”.

Dan opštine

Награде која подразумевају новчани део од 30.000 динара, добили су Катарина Стојадиновић, ученица Основне школе „Љупче Николић” и алексиначке музичке школе, Алекса Станковић, такође успешан ђак музичке школе у Алексинцу и Стана Стефановић, која је добровољно дала крв 63 пута.

‒ Пуни су ми душа и срце и ово признање ми много значи. Рано сам почела да дајем крв, али са прекидима. Како сам дошла у Алексинац, последњих десет година, редовно се одазивам акцијама и надам се да ћу достићи цифру од 1оо давања, наравно ако ми здравље и године то дозволе – рекла је након добијања признања Стана Стефановић. 

Повеља, највеће признање општине ове године није додељена.

У музичком делу академије наступили су проф. др Марина Гавриловић, КУД „Буковик” из Мозгова и Градски оркестар Алексинац.

Dan opštine

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − eleven =