Tucijada Korman

Najmlađi učesnik – pobednik ovogodišnje tucijade

Tradicija u Kormanu nije prekinuta ni ove godine. U organizaciji Mesne zajednice Korman danas je, trećeg dana Vaskrsa, organizovana „Tucijadaˮ. Šestu godinu zaredom mališani su se u kormanskom Domu kulture takmičili u kucanju uskršnjim jajima, a pored ovog takmičenja održana su takmičenja u još tri kategorije. Ovom prilikom o najlepše ofarbanim jajima u dve kategorije (tradicionalnom i slobodnom tehnikom) odlučivao je žiri, a svoj sud je dala i publika.

Po mišljenju žirija, vlasnik najlepše ofarbanog jajeta tradicionalnom tehnikom je Pavle Petrović, dok drugo i treće mesto dele braća Stojković, Jovan i Lazar.

Tucijada Korman Kreativnost prilikom farbanja jaja slobodnom tehnikom nije izostala ni ove godine. Iako je žiri bio na velikoj muci, na kraju je odlučio da u ovoj kategoriji prvo mesto pripadne Andreji, a drugo Nikoli Mitiću.

Sud publike je ovom prilikom bio podeljen. Nakon prebrojavanja glasova objavljeno da dva jajeta imaju isti broj glasova, tako da su u ovoj kategoriji prvo mesto podelile Spasić Jasmina i Stamenković Biljana.

Tucijada Korman

Na kraju ove manifestacije, kako tradicija nalaže, tridesetak mališana odmerilo je jačinu svojih ofarbanih jaja. Da su stariji znali da odaberu najjače jaje pokazuje činjenica da je prvo mesto u tucanju uskršnjim jajima zauzeo najmlađi takmičar. U finalnom okršaju pobedio je četvorogodišnji Uroš Stojiljković daleko starijeg Nikolu Mitića koji je zauzeo drugo mesto. Ovom prilikom trećeplasirana bila je Lana Stevanović.

Program ovogodišnje „Tucijadeˮ upotpunilo je Kulturno umetničko društvo „Dr Nikola Janković Nidža” svojim spletovima i pesmom.

Tucijada Korman

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 3 =