Najbolji sportisti

Najbolji atletičar, fudbalerka Bundeslige i KK Napredak

U velikoj sali Doma kulture u Aleksincu sinoć je održana svečana ceremonija na kojoj su proglašeni najbolji sportisti i sportske organizacije koji su svojim dometima obeležili ovu, 2019. godinu. U ulozi žirija koji je izabrao najbolje i ove godine bili su članovi Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Aleksinac.

Najbolji sportisti
Nagradu preuzeo Janin otac, Ivica Radosavljević

Laskavu titulu sportiste godine u kategoriji seniora poneo je Marko Nikolić, atletičar Napretka koji se ove godine okitio sa tri medalje. Na državnom prvenstvu u trci na 3000 metara osvojio je srebrnu medalju, a na 5000 metara bronzu, dok se na Kupu Srbije na 5000 metara okitio takođe bronzanim odličjem. Među seniorkama najbolja je Aleksinčanka Jana Radosavljević, fudbalerka nemačkog bundesligaša Klopenburga. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Košarkaški klub Napredak JKP, koji je plasmanom u Košarkašku ligu Srbije postigao najveći uspeh u 62 godine dugoj istoriji kluba. Iz Napretka je i najbolji trener, Nebojša Raičević.

Priznanje za životno delo dobio je generalni sekretar Sportskog saveza Jovan Živić, a najbolji sportski radnik je Dejan Pavlović, predsednik Ženskog rukometnog kluba Aleksinac. Posebno priznanje Sportskog saveza dobio je nekadašnji košarkaš Slađan Stojković, a za doprinos razvoju sporta nagrađen je Savez za školski sport opštine. Odbojkaški klub PiN proglašen je za najbolji sportski kolektiv mladih.

Najbolji juniori su Ema Mitić (OK PiN) i Luka Jeremić (KK Napredak), dok su za najbolje sportiste do 12 godina nagrađeni Jana Adamović (STK Šumatovac) i Vuk Petrović (Džudo klub Aleksinac). Priznanja za postignute rezultate u ovoj godini dobili su: Nikola Petrović (PSK Brđanka), Lazar Stanković (Džudo klub Aleksinac), Nenad Milunović (FK Moravica, Subotinac) i Filip Trajković (Džudo i džiu-džicu klub NiF). Nagrađeno je i sedam sportista u kategoriji perspektivni sportisti.

Najbolji sportisti

To su: Sofija Tasić (Šahovski klub Lav), Rastko Jevtić (Sportsko udruženje Ribolovac), Jovana Adamović (STK Šumatovac), Marija Živković (AK Napredak), Aleksandra Miletić (ŽRK Aleksinac), Kristijan Paprica (Škola fudbala Vukovi) i Filip Krstić (FK Rudar Alpos, Al. Rudnik).
U kulturno zabavnom programu učestvovali su Mešoviti hor Pevnica i Boris Milojević, učenik OMŠ Vladimir Đorđević.


Stanković: Sa malo para vrhunski rezultati 

Nenad Stanković ̶ Reći ću samo ono što ja primećujem da je sličnost između aleksinačkog sporta i srpskog sporta ta što se sa malo para postižu vrhunski rezultati i to je ono što krasi i sport u Republici Srbiji. U raznim sportovima postižemo svetske rezultate, ali u odnosu na konkurenciju sa mnogo malo para. Mislim da to krasi i naše aleksinačke sportiste, u odnosu na sredstva koja se izdvajaju rezultati su vrhunski. Samo nastavite tako ̶ poručio je predsednik opštine Nenad Stanković. 


Stojković: Iza svega stoji veliki rad

Slađan Stojković ̶ U moru državnih, međunarodnih i pokrajinskih priznanja koje sam dobio u karijeri, primio sam i priznanje svog grada. Hvala vam na tome, hvala momcima i ljudima iz Sportskog saveza što su me se setili i šta da kažem ovim mladim ljudima i sportistima, osim da budu istrajni i da rade, jer samo velikim radom mogu da dođu do pravih sportskih rezultata ̶ rekao je nekadašnji košarkaš Slađan Stojković, govoreći u ime nagrađenih. 

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve + ten =