Nagrađivane fotografije na izložbi u Aleksincu

Izložba fotografija „Na tragu svetlosti” održava se tradicionalno svake godine u Beogradu, a prvi put će postavku videti i publika u unutrašnjosti i to u Aleksincu. Na ovoj izložbi koja će biti otvorena u petak, 1. novembra, u galeriji Centra za kulturu i umetnost učestvuju autori sa po jednom fotografijom za koju su na raznim izložbama u zemlji ili u svetu dobili neku od prve tri nagrade.

Izložbu organizuje Foto savez Srbije u saradnji sa Centrom za kulturu i umetnost Aleksinac i Foto klubom Aleksinac.

− Foto savez Srbije će štampati fotografije i katalog sa svim izloženim fotografijama, pa je veoma interesantno da se vide fotografije koje su nagrađivane. Svako ko se bavi fotografijom moći će da za sebe nađe neku inspiraciju kako bi napravio fotografiju koja bi bila uspešna na nekim izložbama − rekao je Hadži Miodrag Miladinović, predsednik Foto kluba Aleksinac. 

Organizatori se ovom prilikom nadaju da će otvaranju izložbe prisustvovati tridesetak autora fotografija. Oni će biti smešteni u Aleksincu dva dana i za njih će biti organizovano putovanje kroz opštinu Aleksinac prilikom kog će fotografisati Aleksinac i okolinu. Nakon ove posete, očekuje se da će naredne godine biti postavljena izložba fotografija nastalih ovom prilikom.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + eleven =