Фестивал ПИП: Јефтиније улазнице

Фестивалски одбор Фестивала првоизведених представа је на данашњој седници, у циљу популаризације фестивала и уз жељу да што већи број Aлексинчана присуствује позоришним представама без обзира на материјалну ситуацију, донео одлуку о ценама карата које су значајно ниже у односу на претходне године.

Цена улазница за партер по представи је 300 динара, а за балкон 250. Љубитељи позоришне уметности моћи ће да купе и комплете улазница за свих седам представа, шест такмичарских и једне у част награђених, по цени од 1.750 за партер, а 1.400 динара за балкон.

Чланови Фестивалског одбора су једногласно, за новог селектора фестивала, изабрали професора др Миливоја Млађеновића, театролога и драмског писца из Сомбора. Он ће фестивалском одбору предложити које ће се представе играти на ПИП-у следеће године, што је у складу са новим правилником који предвиђа промену селектора сваке године.

Публика у Алексинцу по овим популарним ценама моћи ће да гледа представе народних позоришта из Бања Луке и Ниша, Књажевско-српског театра из Крагујевца, Крушевачког позоришта, Беоарт-а из Београда и заједничку представу позоришта из Вршца и Лазаревца. У част награђених, а у продукцији ПИП-а биће изведена представа „Преписка Марине Цветајеве и Бориса Пастернака” у режији Виде Огњеновић.

Овогодишњи Фестивал првоизведених представа биће одржан од 22. до 28. новембра у Великој сали Дома културе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + one =