Setaliste 1

Nadležni tvrde: Radovi u glavnoj ulici po planu

Radovi na uređenju dela glavne aleksinačke ulice za sada teku planiranom dinamikom. To je našoj redakciji potvrđeno u nadležnim opštinskim službama. Skoro svakog dana na terenu se mogu videti građevinska i komunalna inspekcija, kao i nadzorni organ, koji doprinose da se radovi odvijaju neometano i po projektu.

Prema nekim informacijama, bilo je određenih problema kada je u pitanju debljina ploča koje se ugrađuju, ali su oni rešeni. Naime, buduća pešačka zona biće popločana pločama debljine šest centimetara, ali u pristiglim paketima bilo je i onih od 4,5 centimetra. Naš izvor kaže da su one uklonjene i da je ispoštovana projektna dokumentacija.

Da je ova rekonstrukcija veoma značajna za ovdašnju lokalnu samoupravu potvrdio nam je i načelnik Opštinske uprave Dejan Milošević.

‒ Predsednik opštine je imao sastanak sa izvođačima. Tako da je preuzeo sve korake da ako ima propusta oni budu otklonjeni. Pozvan je bio glavni izvođač, nadzor i na tom sastanku je dogovoreno da se pojača kontrola, kao i da se ubrzaju radovi. Završetak tih radova je predviđen za sedam meseci od početka radova, tako da nikakvog kašnjenja neće biti ‒ kaže Milošević i dodaje da će se Opštinska uprava postarati da svi radovi budu izvedeni onako kako je dogovoreno, a da nadzor radi svoj posao i da spreči eventualne radove koji nisu zadovoljavajućeg kvaliteta. 

Naš sagovornik kaže da je uređenje dela glavne ulice najveća investicija lokalne samouprave i da je oprez neophodan.

‒ Svima nama je u interesu da ta ulica bude i lepa i dugotrajna, tako da ćemo se definitivno postarati da sve bude kako treba – poručio je načelnik Milošević. 

Inače za radove u pešačkoj zoni Ulice Knjaza Miloša postoji interesovanje u javnosti, pa je razumljivo što među pričama koje kruže ima i glasina. S druge strane veliko interesovanje građana je i dodatna obaveza ovdašnje lokalne samouprave da istraje u zahtevima da sve bude urađeno po standardima koji su predviđeni projektom.

Uređenje pešačke zone u centru Aleksinca zajednički je projekat Ministarstva privrede Republike Srbije i opštine Aleksinac. Ministarstvo je za ovu investiciju izdvojilo 74 miliona dinara, dok lokalna samouprava u Aleksincu, pored istovetnog iznosa, plaća i PDV na celokupnu investiciju koji iznosi oko 30 miliona dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × one =