Setaliste 1

Надлежни тврде: Радови у главној улици по плану

Радови на уређењу дела главне алексиначке улице за сада теку планираном динамиком. То је нашој редакцији потврђено у надлежним општинским службама. Скоро сваког дана на терену се могу видети грађевинска и комунална инспекција, као и надзорни орган, који доприносе да се радови одвијају неометано и по пројекту.

Према неким информацијама, било је одређених проблема када је у питању дебљина плоча које се уграђују, али су они решени. Наиме, будућа пешачка зона биће поплочана плочама дебљине шест центиметарa, али у пристиглим пакетима било je и оних од 4,5 центиметра. Наш извор каже да су оне уклоњене и да је испоштована пројектна документација.

Да је ова реконструкција веома значајна за овдашњу локалну самоуправу потврдио нам је и начелник Општинске управе Дејан Милошевић.

‒ Председник општине је имао састанак са извођачима. Тако да је преузео све кораке да ако има пропуста они буду отклоњени. Позван је био главни извођач, надзор и на том састанку је договорено да се појача контрола, као и да се убрзају радови. Завршетак тих радова је предвиђен за седам месеци од почетка радова, тако да никаквог кашњења неће бити ‒ каже Милошевић и додаје да ће се Општинска управа постарати да сви радови буду изведени онако како је договорено, а да надзор ради свој посао и да спречи евентуалне радове који нису задовољавајућег квалитета. 

Наш саговорник каже да је уређење дела главне улице највећа инвестиција локалне самоуправе и да је опрез неопходан.

‒ Свима нама је у интересу да та улица буде и лепа и дуготрајна, тако да ћемо се дефинитивно постарати да све буде како треба – поручио је начелник Милошевић. 

Иначе за радове у пешачкој зони Улице Књаза Милоша постоји интересовање у јавности, па је разумљиво што међу причама које круже има и гласина. С друге стране велико интересовање грађана је и додатна обавеза овдашње локалне самоуправе да истраје у захтевима да све буде урађено по стандардима који су предвиђени пројектом.

Уређење пешачке зоне у центру Алексинца заједнички је пројекат Министарства привреде Републике Србије и општине Алексинац. Министарство је за ову инвестицију издвојило 74 милиона динара, док локална самоуправа у Алексинцу, поред истоветног износа, плаћа и ПДВ на целокупну инвестицију који износи око 30 милиона динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − fifteen =