Na Opštinskom štabu o predstojećem vašaru i zimskom održavanju puteva

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije u opštini Aleksinac odlučivalo se i o predstojećem tradicionalnom Petkovdanskom vašaru, koji se održava 27. oktobra. Štab je na zahtev Opštinske uprave odlučio da dozvoli održavanje vašara uz primenu epidemioloških mera preporučenih od strane Instituta za javno zdravlje u Nišu.

Pravoslavni hrišćani i Srpska pravoslavna crkva 27. oktobra praznuju dan Prepodobne mati Paraskeve – Svete Petke, zaštitnice žena, svetiteljke koja je celog života pomagala bolesne i siromašne ljude.

Po brojnosti svečara u Srbiji Sveta Petka je na petom mestu, a brojni hramovi posvećeni su njenom kultu.

Članovi Opštinskog štaba informisani su i o spremnosti subjekata zaduženih za održavanje opštinskih puteva u zimskoj sezoni. Direktor Javnog preduzeća za puteve i stambeno komunalnu delatnost Aleksinac, Novica Dragićević, je kazao da je uskladišteno 20 tona soli i 50 tona rizle, a da je ugovorom predviđeno da dobavljač, ako zatreba, isporuči nove količine u roku od 24 sata. On je još napomenuo da su četiri kamiona sa neophodnom opremom pripremljena za izvršavanje preuzetih obaveza za zimsko održavanje saobraćajnica.

I u JKP „Komunalne uslugeˮ su spremni ako zatreba da pomognu kolegama iz Puteva. Prema rečima v.d. direktora Dalibora Markovića, vozila koja su planirana ako zatreba da se angažuju za čišćenje saobraćajnica su tehnički ispravna i spremna za angažovanje.

Naslovna fotografija iz arhive.

2 komentara

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × one =