На Општинском штабу о предстојећем вашару и зимском одржавању путева

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације у општини Алексинац одлучивало се и о предстојећем традиционалном Петковданском вашару, који се одржава 27. октобра. Штаб је на захтев Општинске управе одлучио да дозволи одржавање вашара уз примену епидемиолошких мера препоручених од стране Института за јавно здравље у Нишу.

Православни хришћани и Српска православна црква 27. октобра празнују дан Преподобне мати Параскеве – Свете Петке, заштитнице жена, светитељке која је целог живота помагала болесне и сиромашне људе.

По бројности свечара у Србији Света Петка је на петом месту, а бројни храмови посвећени су њеном култу.

Чланови Општинског штаба информисани су и о спремности субјеката задужених за одржавање општинских путева у зимској сезони. Директор Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност Алексинац, Новица Драгићевић, је казао да је ускладиштено 20 тона соли и 50 тона ризле, а да је уговором предвиђено да добављач, ако затреба, испоручи нове количине у року од 24 сата. Он је још напоменуо да су четири камиона са неопходном опремом припремљена за извршавање преузетих обавеза за зимско одржавање саобраћајница.

И у ЈКП „Комуналне услугеˮ су спремни ако затреба да помогну колегама из Путева. Према речима в.д. директора Далибора Марковића, возила која су планирана ако затреба да се ангажују за чишћење саобраћајница су технички исправна и спремна за ангажовање.

Насловна фотографија из архиве.

2 коментара

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 2 =