bandera

Mozgovci često bez struje, u EPS-u ćute

Meštani sela Mozgova već duže vreme žale se na neredovnu isporuku električne energije i niski napon. Kažu da često ostanu bez struje prilikom padavina ili malo jačeg vetra. Oni smatraju da je razlog čestih kvarova dotrajala mreža, a da je ovo veliki problem sela potvrdio nam je i predsednik Mesne zajednice Dragan Radojević.

‒ Mi smo vezani sa Rutevcem, tu izbaci neki osigurač, da li na Rudniku ili u Rutevcu, ali malo-malo i desi se da uopšte nemamo struju. Drugo što se tiče napona, on je konstantno 175/176 volti na periferiji gde su kuće, već u centru je možda malo bolje – kaže nam Radojević.

Više puta grupe građana ovog sela upućivale su peticiju nadležnoj službi Elektroprivrede. Ipak do sada nisu dobili nikakav odgovor, što pojačava njihovo nezadovoljstvo.

‒ Nisu nam odgovorili. Evo sada treba da pošaljemo novu peticiju, pa ćemo da vidimo šta će biti – potvrđuje naš sagovornik i dodaje da su ekipe Elektrodistribucije ažurne kada je reč o izlasku na teren, ali da ovaj problem sela traži dugoročno rešenje, a ne privremenu sanaciju kvarova. 

‒ Možda bi rešenje bilo da se stavi jači trafo. Govorim iz laičke perspektive, nisam stručnjak za struju, ali kažu da su kablovi od Rutevca koji vode prema Mozgovu stari 50 do 60 godina, još od kako je uvedena struja – dodaje Radojković. 

Mozgovo
Nezadovoljstvo na društvenoj mreži; print screen

Veliki je problem, kažu, što u selu postoji i nekoliko radnji za proizvodnju PVC stolarije i fabrika za preradu poljoprivrednih proizvoda, pa česte restrikcije ometaju njihovo poslovanje. To nam je potvrdila i Nadica Lazić, preduzetnica iz Mozgova, koja ističe da su stanovnici ovog sela u toku januara bez struje ostali preko 24 puta.

‒ Da li je to zbog nestručnih kadrova ili neadekvatne opreme ne ulazimo u to, samo ne razumemo da li postoji svest o tome do kakvih kvarova može da dovede ovakav problem. Ukoliko neko živi na selu ne znači da je građanin drugog reda – istakla je Lazićeva i upitala da li je nerealna želja dostupnost struje u 21. veku. 

Naša redakcija kontaktirala je nadležne u EPS-u, ali su i naša pitanja, poput onih stanovnika Mozgova, i dalje bez odgovora.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve − 9 =