Mladi ruše – stari grade

Saobraćajni znaci u aleksinačkim naseljima često su na meti bahatih pojedinaca i grupa koje svoje frustracije ispoljavaju oštećujući i uništavajući ovu infrastrukturu. Tako su u nedelju naveče u naselju Gredetin kod škole, prema tvrdnjama meštana, dečaci školskog uzrasta uz dreku i buku iščupali četiri saobraćajna znaka. Nakon što je slučaj prijavljen policiji, čuvari reda su izašli na lice mesta i o nastaloj situaciji obavestili nadležne službe za održavanje ovog putnog pravca.

Čekajući da se taj administrativni mehanizam, dobijanjem naloga za intervenciju i određivanjem prioriteta, pokrene i otkloni nastalu štetu, grupa meštana ovog sela koja živi u tom delu organizovala se i juče popodne svojim sredstvima vratila saobraćajne znake na mesta gde su i ranije stajali.

Učesnici u ovoj akciji kažu da su želeli da pošalju poruku tim dečacima, koji su svoje neprijateljstvo iskazivali prema znacima, da je mnogo vrednije, moralnije i lepše da u svom naselju imaju uređenu sredinu kao što je to prostor oko škole. Ovaj gest ne samo da ima edukativnu poruku već ukazuje na brigu o bezbednosti, jer su pomenuti znaci obaveštavali da je škola u blizini i da zbog toga treba prilagoditi vožnju. Nažalost svi ne prate primere ove grupe građana, pa još uvek ima znakova koji oboreni stoje negde pored puta.

U javnom preduzeću za puteve su nam kazali da su dobili nalog od opštine da obiđu mesto incidenta i da će proveriti kvalitet postavljenih znakova, a u delu naselja gde to građani nisu učinili, njihova ekipa će znakove vratiti na mesto.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × two =