„Читалићи” добили подршку министарства просвете

Међушколски пројекат „Читалићи”, настао пре шест година са циљем да се деца врате књигама, од школске 2012/2013. из године у годину добијао је све већи број учесника и подржавалаца а шириле су се и додатне активности – смотре, такмичења, конференције, трибине.

Ради лакше сарадње са све већим бројем учесника у пројекту и спровођења планираних активности, али и учешћа на конкурсима Министарства просвете, ауторски тим „Читалића” је у јуну формирао удружење.

Maja Radoman Cvetićanin– Удружење „Читалићи” је конкурисало код Министарства просвете, науке и технолошког развоја као удружење које спроводи пројекте значајне за образовање. Добили смо подршку министарства и ових дана смо потписали уговор о додели средстава за реализацију програма који је министарство оценило као пројекат од јавног значаја за образовање у Србији у 2018. и 2019. години. То је најбоља потврда да све ово што смо радили у протеклих седам година није било узалуд, да није било невидљиво и да све те наше активности нису губљење времена и пуко дружење са децом – рекла нам је идејни творац „Читалића” Маја Радоман Цветићанин.

Породици „Читалића” прошлог месеца придружила се и библиотека „Вук Караџић” из Беле Паланке.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =