Млади руше – стари граде

Саобраћајни знаци у алексиначким насељима често су на мети бахатих појединаца и група које своје фрустрације испољавају оштећујући и уништавајући ову инфраструктуру. Тако су у недељу навече у насељу Гредетин код школе, према тврдњама мештана, дечаци школског узраста уз дреку и буку ишчупали четири саобраћајна знака. Након што је случај пријављен полицији, чувари реда су изашли на лице места и о насталој ситуацији обавестили надлежне службе за одржавање овог путног правца.

Чекајући да се тај административни механизам, добијањем налога за интервенцију и одређивањем приоритета, покрене и отклони насталу штету, група мештана овог села која живи у том делу организовала се и јуче поподне својим средствима вратила саобраћајне знаке на места где су и раније стајали.

Учесници у овој акцији кажу да су желели да пошаљу поруку тим дечацима, који су своје непријатељство исказивали према знацима, да је много вредније, моралније и лепше да у свом насељу имају уређену средину као што је то простор око школе. Овај гест не само да има едукативну поруку већ указује на бригу о безбедности, јер су поменути знаци обавештавали да је школа у близини и да због тога треба прилагодити вожњу. Нажалост сви не прате примере ове групе грађана, па још увек има знакова који оборени стоје негде поред пута.

У јавном предузећу за путеве су нам казали да су добили налог од општине да обиђу место инцидента и да ће проверити квалитет постављених знакова, а у делу насеља где то грађани нису учинили, њихова екипа ће знакове вратити на место.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 4 =