Усвојен План јавног здравља за 2019. годину

На данашњој седници Савета за здравље општине Алексинац усвојен је Годишњи план за 2019. годину. План се базира на четири стратешка циља који су саставни део Стратегије јавног здравља општине Алексинац за период од 2017. – 2022. године.

Предвиђене активности у оквиру Акционог плана тичу се превенције и контроле заразних и незаразних болести и других обољења, подршке развоју приступачне и квалитетне задравствене заштите, развоја и едукације људских ресурса у области јавног здравља и побољшања услова живота грађана у нашој општини. На састанку је истакнуто да ће сви учесници јавног здравља учинити напоре да реализују све акције из поменутог Акционог плана.

Поред извештаја са састанка са председником општине и директорима Опште болнице и Дома здравља на којима је било речи о побољшању здравствених установа, чланови Савета су усвојили и предлог о организивању едукативних предавања за школску децу и омладину у вези са болестима зависности али и када је реч о значају редовног вакцинисања деце против заразних болести.

Уместо предложеног програма „Деца су украс света” у извођењу Миње Суботе, одлучено је да се до краја године организују два наступа Леонтине Вукомановић. Један концерт ће бити одржан у Алексинцу, а други у Житковцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =