Zorana Mihajlović

Ministarka potvrdila izgradnju petlje

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, prilikom jučerašnje posete Zaječarskom okrugu, govorila je i o gradnji izlazne petlje za Sokobanju na auto-putu Beograd-Niš kod aleksinačkog Rutevca. Ministarka je rekla da je realno očekivati da radovi počnu sledeće godine.

Mihajlović je napomenula i da je bilo osporavanja od strane rukovodstva „Puteva Srbije”, ali da su to uspeli da prevaziđu.

Rutevačka petlja bi služila za isključivanje putnika za Sokobanju sa auto-puta, koji bi bio prečica preko budućeg državnog puta Rutevac-Mali cvet, koji će se takođe graditi. Ova novoizgrađena deonica znatno će rasteretiti saobraćaj kroz Aleksinac, a omoguće će i da putnici, pretežno iz pravca Beograda, brže i jednostavnije stignu do Sokobanje. Očekivanja su i da izgradnja petlje doprinese razvoju ovog dela opštine Aleksinac.

U toku je i javni uvid u plan detaljne regulacije pomenute obilaznice, a građani će imati priliku da daju svoje sugestije do 19. jula.

Javni uvid za obilaznicu Rutevac – Mali cvet

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 2 =