Zorana Mihajlović

Министарка потврдила изградњу петље

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, приликом јучерашње посете Зајечарском округу, говорила је и о градњи излазне петље за Сокобању на ауто-путу Београд-Ниш код алексиначког Рутевца. Министарка је рекла да је реално очекивати да радови почну следеће године.

Михајловић је напоменула и да је било оспоравања од стране руководства „Путева Србије”, али да су то успели да превазиђу.

Рутевачка петља би служила за искључивање путника за Сокобању са ауто-пута, који би био пречица преко будућег државног пута Рутевац-Мали цвет, који ће се такође градити. Ова новоизграђена деоница знатно ће растеретити саобраћај кроз Алексинац, а омогуће ће и да путници, претежно из правца Београда, брже и једноставније стигну до Сокобање. Очекивања су и да изградња петље допринесе развоју овог дела општине Алексинац.

У току је и јавни увид у план детаљне регулације поменуте обилазнице, а грађани ће имати прилику да дају своје сугестије до 19. јула.

Јавни увид за обилазницу Рутевац – Мали цвет

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =