Kreativne ideje studenata Fakulteta umetnosti u Nišu

U Art galeriji Centra za kulturu i umetnost sinoć je otvorena izložba “Prostorna grafika”koju čine radovi studenata Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu. Ova nesvakidašnja izložba predstavila je dvadeset troje studenata koji su svoje radove i ideje prezentovali kroz fotografije i predmete poput ambalaža za pivo, mleko, sapune i druge proizvode.

‒ Društvena odgovornost dizajnera nastoji da pomera granice današnjeg rigidnog društva, a sadržaj koji pokazuju ima za cilj da oplemeni publiku i na nju ostavi trag. Uloga protagonista ove izložbe iz tog razloga se upravo odnosi na edukaciju publike o zanimljivim, nekonvencionalnim, drugačijim dizajnerskim rešenjima koja su nastala iz kritičkog mišljenja kombinacije tehnologije štampe i sredstava dizajna, kako bi što efektivnije interpretiralo one vrednosti koje zadovoljavaju potrebe tržišta ‒ napisala je između ostalog u katalogu doc. mr Sanja Dević.


Prostorna grafika označava različite metode apliciranja dvodimenzionalnog grafičkog dizajna ili izraza na trodimenzionalnu formu. Tako dvodimenzionalni prikaz dobija dubinu i volumen omogućavajući vizuelnu komunikaciju i interakciju sa posmatračem, kroz kreativan i inovativan proces. Prostorna grafika obuhvata različite oblasti iz domena dizajna i umetnosti kao što su dizajn ambalaže, 3D baneri i bilbordi…


Postavka izložbe “Prostorna grafika” biće dostupna aleksinačkoj publici do ponedeljka 20. maja.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 2 =