Креативне идеје студената Факултета уметности у Нишу

У Арт галерији Центра за културу и уметност синоћ је отворена изложба “Просторна графика”коју чине радови студената Департмана за примењене уметности Факултета уметности у Нишу. Ова несвакидашња изложба представила је двадесет троје студената који су своје радове и идеје презентовали кроз фотографије и предмете попут амбалажа за пиво, млеко, сапуне и друге производе.

‒ Друштвена одговорност дизајнера настоји да помера границе данашњег ригидног друштва, а садржај који показују има за циљ да оплемени публику и на њу остави траг. Улога протагониста ове изложбе из тог разлога се управо односи на едукацију публике о занимљивим, неконвенционалним, другачијим дизајнерским решењима која су настала из критичког мишљења комбинације технологије штампе и средстава дизајна, како би што ефективније интерпретирало оне вредности које задовољавају потребе тржишта ‒ написала је између осталог у каталогу доц. мр Сањa Девић.


Просторна графика означава различите методе аплицирања дводимензионалног графичког дизајна или израза на тродимензионалну форму. Тако дводимензионални приказ добија дубину и волумен омогућавајући визуелну комуникацију и интеракцију са посматрачем, кроз креативан и иновативан процес. Просторна графика обухвата различите области из домена дизајна и уметности као што су дизајн амбалаже, 3Д банери и билборди…


Поставка изложбе “Просторна графика” биће доступна алексиначкој публици до понедељка 20. маја.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 1 =