Akcija

Алексинчани се породично одазвали акцији добровољног давања крви

Алексинчани су данас још једном показали своју хуманост на делу. На традиционалној акцији добровољног давања крви поводом 11. маја – Дана давалаца крви одазвало се укупно 85 добровољних давалаца. Од тог броја, њих девет је први пут испружило своју руку са надом да ће њихово мало бити некоме много.

На данашњој акцији, Миша Ђорђевић је у своју књижицу уписао 120. давање и тиме се поздравио са екипом трансфузије јер ускоро навршава 65 година старости и по закону не може више да даје крв.

– Сада већ давне 1972. године сам осетио потребу да некоме помогнем и у оно време када сам почео да дајем крв исто је било несташица. Драго ми је што ће ме у овом хуманом гесту наследити ћерка – рекао је Миша и цитирао стихове песме „Где ја стадох ти продужи”. 

Мишина двадесетогодишња ћерка Јована данас је први пут дала крв, а како нам је рекла, наставиће са овим хуманим гестом, јер жели да буде достојна очева наследница.

Akcija

Ово није био усамљени случај да се породично одазива данашњој акцији. Отац и син, Живота и Иван Ивановић из Грејача су се такође прикључили акцији коју је организовао Завод за трансфузију крви Ниш и Црвени крст Алексинац уз подршку клуба добровољних давалаца крви „Хумано срцеˮ из Алексинца.

Akcija

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − 1 =