Konkurs za nove policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.

Od ukupnog broja polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Za područje Policijaske uprave u Nišu školovaće se 25 polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava na teritoriji grada Niša, policijskih ispostava Aleksinac, Ražanj, Svrljig, Doljevac i Merošina, a takoće i 5 polaznika za radno mesto graničnog policajca za potrebe Stanice granične policije Niš- Aerodrom.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje, a uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Fotografija: COPO/ilustacija

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve + 5 =