Konkurs umesto liste čekanja

Za razliku od prethodnih godina, kada su mališani u programima Predškolske ustanove „Lane” (jasle, vrtić i igraonica) upisivani preko liste čekanja, ove godine je objavljen konkurs koji će trajati do kraja marta.

Roditelji koji su već podneli zahtev za listu čekanja, a deca nisu upisana do početka konkursa, u obavezi su da obnove prijavu, tj. podnesu novi zahtev.

− Svi roditelji koji su ranijih godina već podneli zahtev, a deca nisu upisana do početka ovog konkursa, do 1. februara, u obavezi su da obnove prijavu, u suprotnom nećemo razmatrati ranije podnete zahteve. Znači,roditelji koji su stavljali decu na listu čekanja prošle, pretprošle ili pre dve-tri godine neće biti uzeti u razmatranje − rekla je Violeta Popović, direktorka Predškolske ustanove „Lane”.

Odluku o prijemu dece donosi upisna komisija koju imenuje direktor ustanove, a lista upisane dece u celodnevnom boravku i igraonici biće objavljena najkasnije do 24. jula ove godine. Rok zapredaju žalbi je osam radnih dana od dana objavljivanja liste primljene dece, dok će rešenja po žalbama biti doneta do 26.avgusta i dostavljena roditeljima na kućnu adresu. Žalbe primljene van žalbenog roka biće odbačene i neće se razmatrati.

U Predškolskoj ustanovi „Lane” u toku je i konkurs za upis dece u celodnevni ili poludnevni pripremni predškolski program.

− Što se tiče pripremnog predškolskog programa, on je zakonom obavezan za svu decu koja su rođena u periodu od 1.marta 2014. godine do 28. februara 2015. godine. Za upis je potrebno da roditelji donesu lekarsko uverenje koje će dete dobiti od svog izabranog lekara, specijaliste pedijatra u Domu zdravlja u državnoj svojini, na obrascu Predškolske ustanove „Laneˮ, pošto nam zakon ne dozvoljava da lekarsko uverenje bude iz privatne ordinacije − napomenula je direktorka „Lanetaˮ.

Raspored za pripremni predškolski program biće objavljen poslednjeg dana avgusta tekuće godine.

Roditelji mogu da prijave dete za upis lično u vrtiću u Mišićevoj, u stručnoj službi kod pedagoga i psihologa ustanove, od 8 do 13 sati, a u selima za pripremni predškolski program koji traje četiri sata dnevno mogu upisati svoju decu kod vaspitača ujutru od 7 do 8 ili od 12 do 13 sati popodne.

Još jedna novina ove godine je mogućnost da roditelji obave upis dece i elektronskim putem popunjavajući upitnik koji se nalazi na portalu www.euprava.gov.rs.

Dokumentacija koja je potrebna prilikom upisa se razlikuje u zavisnosti od vrste boravka koju roditelji žele. Sve informacije tog tipa roditelji mogu videti na sajtu, a obrazac zahteva za upis sa spiskom potrebne dokumentacije može se preuzeti lično ili na sajtu ustanove, www.lanealeksinac.com.

Takođe, na sajtu Ustanove, se nalazi Pravilnik o uslovima za upisivanje, boravak i ispisivanje dece u PU „Laneˮ Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve + eleven =