Конкурс уместо листе чекања

За разлику од претходних година, када су малишани у програмима Предшколске установе „Лане” (јасле, вртић и играоница) уписивани преко листе чекања, ове године је објављен конкурс који ће трајати до краја марта.

Родитељи који су већ поднели захтев за листу чекања, а деца нису уписана до почетка конкурса, у обавези су да обнове пријаву, тј. поднесу нови захтев.

− Сви родитељи који су ранијих година већ поднели захтев, а деца нису уписана до почетка овог конкурса, до 1. фебруара, у обавези су да обнове пријаву, у супротном нећемо разматрати раније поднете захтеве. Значи,родитељи који су стављали децу на листу чекања прошле, претпрошле или пре две-три године неће бити узети у разматрање − рекла је Виолета Поповић, директорка Предшколске установе „Лане”.

Одлуку о пријему деце доноси уписна комисија коју именује директор установе, а листа уписане деце у целодневном боравку и играоници биће објављена најкасније до 24. јула ове године. Рок запредају жалби је осам радних дана од дана објављивања листе примљене деце, док ће решења по жалбама бити донета до 26.августа и достављена родитељима на кућну адресу. Жалбе примљене ван жалбеног рока биће одбачене и неће се разматрати.

У Предшколској установи „Лане” у току је и конкурс за упис деце у целодневни или полудневни припремни предшколски програм.

− Што се тиче припремног предшколског програма, он је законом обавезан за сву децу која су рођена у периоду од 1.марта 2014. године до 28. фебруара 2015. године. За упис је потребно да родитељи донесу лекарско уверење које ће дете добити од свог изабраног лекара, специјалисте педијатра у Дому здравља у државној својини, на обрасцу Предшколске установе „Ланеˮ, пошто нам закон не дозвољава да лекарско уверење буде из приватне ординације − напоменула је директорка „Ланетаˮ.

Распоред за припремни предшколски програм биће објављен последњег дана августа текуће године.

Родитељи могу да пријаве дете за упис лично у вртићу у Мишићевој, у стручној служби код педагога и психолога установе, од 8 до 13 сати, а у селима за припремни предшколски програм који траје четири сата дневно могу уписати своју децу код васпитача ујутру од 7 до 8 или од 12 до 13 сати поподне.

Још једна новина ове године је могућност да родитељи обаве упис деце и електронским путем попуњавајући упитник који се налази на порталу www.euprava.gov.rs.

Документација која је потребна приликом уписа се разликује у зависности од врсте боравка коју родитељи желе. Све информације тог типа родитељи могу видети на сајту, а образац захтева за упис са списком потребне документације може се преузети лично или на сајту установе, www.lanealeksinac.com.

Такође, на сајту Установе, се налази Правилник о условима за уписивање, боравак и исписивање деце у ПУ „Ланеˮ Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − nine =